Wim Boelens maakt plaats voor Ewout Jansen

Na 21 jaar notarispraktijk stopt Wim Boelens ermee. In september geeft hij het stokje door aan zijn opvolger: Ewout Jansen. “Ik ga Delft erg missen.”

Op vrijdag de dertiende van het jaar 1998 trad Wim Boelens aan als notaris in Delft. De beruchte datum heeft hem geen ongeluk gebracht. “Terugkijkend ben ik verrast dat ik het zo lang heb uitgehouden”, zegt hij met gevoel voor humor.
In de afgelopen 21 jaar is Wim zich thuis gaan voelen in Delft. “Ik heb al vaker gezegd dat ik Delftenaren hele prettige mensen vind. Ze zijn vriendelijk, coöperatief en niet gestrest. Moeilijke zaken konden vrijwel altijd in overleg worden opgelost.”
Toch beginnen de jaren te tellen, en daarom is Wim blij dat hij in de afgelopen maanden een goede opvolger heeft gevonden in de persoon van Ewout Jansen. “Op 19 september (19-9-19 dus) zal hij worden beëdigd en daarmee mijn opvolger worden. Zelf schrijf ik dan mijn ontslagbrief. Want een notaris is weliswaar ondernemer, maar ook een beetje ambtenaar. We worden bij Koninklijk Besluit benoemd en volgens de wet op het notarisambt wordt ons ook bij Koninklijk Besluit ontslag verleend.”

Menselijke kant
Opvolger Ewout Jansen, nu nog kandidaat-notaris, is zeker niet onbekend in Delft. Hij is geboren in Schipluiden en woont in Delft. En ontdekte dat hij toch het liefst zelfstandig notaris wilde worden: “Ik wil er zijn voor mensen op de belangrijke momenten in hun leven: bij de aankoop van een huis, het starten van een bedrijf, trouwen maar ook bij overlijden of scheiden. Naast dat alles juridisch in orde moet zijn, gaat het mij om ook de menselijke kant van het vak.” Voordat hij bij Wim kwam werken, was hij partner bij een groot kantoor in Leiden. Daarvoor heeft hij ruim twaalf jaar in Delft gewerkt. “Toen hebben Wim en ik al eens contact gehad”, herinnert hij zich.
Maar op dat moment was van een eventuele overname van het kantoor zeker nog geen sprake.” Dat werd pas eind vorig jaar echt reëel. Toen kwamen we elkaar tegen bij een cursus waar we aan de praat raakten. “Want mijn hart ligt toch in Delft!” “En dat was precies op het juiste moment”, vult Wim aan. “Want toen was ik juist bezig met de toekomst van het kantoor.”
Zo begonnen begin dit jaar de gesprekken. “Voor mij was het belangrijk dat ook alle collega’s op een prettige manier door kunnen”, benadrukt Wim.
En dat gaat wel lukken, want veel blijft hetzelfde: “de ongedwongen sfeer, en de Delftse manier van doen, die herken ik en die houden we er graag in”, vindt Ewout. Wel gaan er natuurlijk een paar dingen veranderen: “We blijven in dit pand, maar er komt wel een andere naam op de deur: Mr. E.J.H. Jansen, notaris. Misschien moet ik er ‘powered by Boelens’ onder zetten”, grapt Ewout. Verder komt er een nieuwe website en moet ik op zoek naar een nieuwe secretaresse, want niet alleen Wim gaat met pensioen. De service en dienstverlening blijft zoals die altijd is geweest: vriendelijk, laagdrempelig, en van hoge kwaliteit.”

Memorabele maand
Voor Ewout wordt september dus een memorabele maand, niet alleen vanwege zijn beëdiging tot notaris , ook omdat hij in die maand gaat trouwen. En voor Wim breekt dan een nieuwe levensfase aan. “Ik heb nog geen vaste plannen. Veel mensen hebben het er over dat je dan moet gaan genieten, maar ik geniet nu al. Van mijn leven, mijn werk, mijn collega’s en mijn klanten. Ik ga ze missen.”
Naar verwachting is er eind september een afscheidsreceptie voor klanten en relaties.

Bron: delftopzondag.nl